BG | EN

Общинският съвет в Созопол замени отстранения от съда кмет с временно изпълняващ длъжността

Снимка: Скрийншот bTV

На извънредно заседание днес общинските съветници в Созопол избраха Катя Стоянова за изпълняващ длъжността кмет на община Созопол. Досегашният зам.кмет на общината заменя на поста временно отстранения от съда Панайот Рейзи, който е обвинен в длъжностно присвояване на 2 млн. лв..

Катя Стоянова е досегашен заместник-кмет на община Созопол.

Най-важно в момента е да направим добра подготовка за предстоящия туристически сезон, е посочила днес Стоянова пред местните медии.

„Общината продължава да работи, каквито документи са поискали, ние сме ги предали на следствието. Не виждам проблеми, които да идват от това, че Общината е затруднена да работи“, казва още Катя Стоянова, цитирана от Радио Бургас.

Катя Стоянова е отказала да коментира разследването срещу досегашния кмет Панайот Рейзи. 

Рейзи беше остранен временно от длъжност с решение на съда, за да не повлияе на показанията на свидетели, които разследващите разпитват по делото за длъжностно присвояване на над 2 млн. лв., по което Панайот Рейзи, Главния счетоводител на Общината – Златка Мусева, и трето лице са привлечени като обвиняеми.

В началото на април, пред журналисти, Панайот Рейзи отрече да е присвоил парите и обяви, че ще се включи в предстоящите кметски избори тази есен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините