BG | EN

Общинският съвет във Враца ще има петима заместник-председатели

председателската трибуна в Общински съвет Враца
Снимка: Фейсбук профил на д-р Владимир Христов – председател на ОбС – Враца

Петима заместник-председатели ще има в Общинския съвет във Враца през настоящия мандат. Те бяха избрани на последното заседание на местния парламент.

Избраните заместници на председателя – д-р Владимир Христов, са Иван Иванов от БСП, Стефан Стаменов от МК „Бъдеще за родината“, Цветелина Николаева от ГЕРБ, Владислава Лакова от ПП-ДБ и Николай Николов от МК „Новото време“.

Местните парламентариси гласуваха възнаграждението на съветниците да е до 70% от средното брутно възнаграждение в общинската администрация за предходния месец. За срещи с избирателите, командировки и пътни разходи те ще получават и допълнителни средства в размер на до една минимална работна заплата.

В дневния ред на вчерашната общинска сесия имаше общо 22 точки.

В нея бяха включени още предложения за повишението на заплатите на петима кметове от населените места край Враца, избор на кметски наместници в селата Лютаджик и Мало Пещене, прекратяване на концесия на язовира край село Чирен, промени по бюджета на Община Враца, даване на разрешения за имотни операции, избор на представители на местната власт в Националното сдружение на общините в Република България и в търговски дружества.

В новоизбрания Общински съвет на Враца, след вота на 29 октомври, има 9 формации, без ясно изразено мнозинство. Най-голяма е групата на ГЕРБ с 14 съветници. По четирима имат местните коалиции – „Новото време“ и „Бъдеще за Родината“. С по трима са „ПП – ДБ“, „БСП за България“ и „Български глас“, а с по двама – СДС, „Възраждане“ и местна коалиция на ВМРО. 

За пореден трети мандат общината ще управлява кметът Калин Каменов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините