BG | EN

Общинският съветник от Враца, задържан при акцията срещу педофили е пуснат под парична гаранция

Снимка: скрийншот от видео

Общинският съветник от Враца Венелин Петров, който беше един от задържаните като част от мрежа педофили, е бил освободен от ареста срещу парична гаранция от 1 000 лева, информира регионалното издание „Зов нюз“.

Съветникът от Земеделски народен съюз беше задържан заедно с останалите 20 запоздозрени в рамките на полицейската акция в понеделник вечерта, а във вторник – беше приведен в ареста в София по досъдебно производство за педофилия.

Повече за полицейската акция – тук.

На 17.03.2022 г. обвинението е поискало да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, но съдия при Софийски районен съд не уважи искането и наложи на 12 от обвиняемите парична гаранция в размер на 1000 лева, на 1 „домашен арест“, а 7 остави без мярка за неотклонение.

От прокуратурата съобщиха, че ще протестират определените от Софийски районен съд мерки за неотклонение на обвиняемите, които чрез интернет платформи са установявали контакт с деца с цел блудствени действия.

Сред тях е и съветникът от Враца, обвинен за участие в мрежата, разбита, благодарение на действията на неформална група наречена „ловци на педофили“.

Още преди официалната акция по задържането, видео от скрита камера с участието на Петров, разкри в телевизионно предаване кадри, уличаващи го в престъплението.

Впоследствие, общинското ръководство на Земеделския народен съюз във Враца разпространи позиция, в която определи поведението на Петров като „далеч от моралните и човешки стандарти, на които се основава нашата дейност като политическа организация“ и настоя той да понесе моралната си, политическа и наказателна отговорност. От ръководството на ЗНС настояха Петров незабавно да се оттегли от общинския съвет, а компетентните органи да извършат нужните проверки, дали стореното от него съставлява престъпление и следва да бъде преследвано според българските закони.

Според местни медии, до момента, обаче, в Общинския съвет във Враца не е постъпила молба или заявление за напускане от страна на Венелин Петров.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините