BG | EN

Общинският съветник и бившият депутат, задържани в Истанбул са освободени от ареста

Снимка: Скрийншот BTV

Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, бившият депутат от ДПС Несрин Узун и останалите четирима, задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, са освободени от ареста без обвинения за участие в организирана престъпна група, съобщи BTV, като се позова на Специализираната прокуратура.

Бенчо Бенчев и останалите са били разпитани като свидетели по досъдебното производство за организираната престъпна група. Но вече било образувано ново разследване – за лично укривателство.

Специализираната прокуратура в София е събрала достатъчно доказателства за това престъпление, но то е от компетентността на районните прокурори в Бургас и те трябва да решат дали Бенчо Бенев и останалите ще бъдат обвинени, пояснава медията.

По-рано в „Тази сутрин” по bTV общинският съветник от БСП в Бургас Чанко Мирчев обяви, че Бенчев е дарил на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания между 20 и 50 хиляди лева.

Снощи на летището в София е бил задържан един от тримата, които бяха обвинени задочно за участие в организираната престъпна група веднага след акцията. Той е пристигнал в страната с полет от Испания.

Общинският съветник втори мандат в Несебър, който беше обявен за издиране в рамките на операцията, все още е в неизвестност, допълва BTV в репортаж от Бургас.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините