BG | EN

Общинският служител, задържан с подкуп във Варна, остава в ареста

Илюстративна снимка на 4711018 от Pixabay

Окръжният съд във Варна наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на общинския служител, който беше задържан с подкуп на паркинга на общинската сграда на 13 февруари.

34-годишният служител на Община Варна е привлечен към наказателна отговорност за поискан и приет от него подкуп посредством злоупотреба със служебно положение чрез изнудване, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Двама служители на Община Варна са задържани за подкуп

Съдът е приел обоснованото предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен, както и възможността той да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Единият от задържаните за подкуп служители на Община Варна е освободен

Служителят на общината бе задържан на 13 февруари, а у него бяха открити две хиляди евро, като първоначалната уговорка между мъжа във Варна и пострадалия е била за 10 хил. лева, съобщи по-късно главният секретар на МВР Живко Коцев.

В хода на разследването е било установено, че задържаният служител сам е поискал подкупа в качеството му на длъжностно лице, за да не издаде констативни протоколи за установено нарушение и да не подготви проект на заповед за събаряне на незаконно изградена тераса.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава под ръководството и надзора на окръжната прокуратура.

Определението подлежи на въззивен контрол отобжалване пред Апелативния съд във Варна.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините