Общински съветници на ГЕРБ в Балчик стават независими

Балчик отвисоко
Балчик
Снимка: Фейсбук

Трима общински съветници от ГЕРБ в Общинския съвет в Балчик стават независими. Това се разбра по време на днешното заседание на местния парламент в града.

Тримата общински съветници от ГЕРБ в Балчик излизат от групата на местната коалиция ВМРО (ГЕРБ,СДС) и стават независими, потвърди и пред БТА случилото се на днешното заседание на Общинския съвет неговият председател Николай Колев.

По време на заседанието на местния парламент общинският ръководител на партията и досегашен съветник от листата на ВМРО (ГЕРБ-СДС) Димитър Николов е прочел декларация, която е внесена в Общинския съвет в Балчик още на 10 март, поясняват отделилите се съветници.

Ставаме независими, за да поемем индивидуална отговорност и да покажем, че сме готови на всичко, за да направим най-доброто за жителите на Балчик, е заявил по-късно днес пред БТА Димитър Николов, който е сред напусналите групата.

Очаква се и общински съветник от СДС, който не е присъствал на днешното заседание, лично да заяви позицията си.

С отделянето на тримата, най-голямата група досега в местния парламент намалява от 7 до четирима общински съветници.

В Общинския съвет в Балчик има още пет формации – БСП за България, ДПС, МК АБВ (ЗСАС), Демократична България – Обединение, Воля, като групата на „БСП за България“ сега става най-голяма.

Председателят на Общинския съвет е напомнил на обявилите се за независими общински съветници, че трябва да подадат в срок декларации пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам