BG | EN

Общинска болница в Перник се продава заради дълг към НАП

Снимка: pixabay.com

Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник е обявена за продан заради дълг към НАП от 430 хил. лева. Директорът на болницата недоумява как се е случило и подозира, че някой има интерес към базата на болницата и иска да я купи, се разбира от информация по темата на БНР.

Първоначално обявената тръжна цена е 4 934 762 лева, уточнява медята и цитира управителя на болницата д-р Венцислав Чунов, според когото търгът е обявен след като здравното заведение започнало да изплаща задълженията си. По думите му от три месеца всички пари по линия на Здравната каса – между 25 хил. и 30 хил. лева месечно, отивали за погасяване на задълженията към приходната агенция.

„Търся обяснение , но не го намирам. Или се опитват да ни извият ръцете за повече пари, или някой си е харесал базата и иска да я купи. Друго обяснение – да продаваш болница за 5 млн. лв. , заради дълг от 400 000 не намирам”, коментира болничният шеф, цитиран от БНР.

Търгът е обявен за 18 декември. Уведомителното писмо за него е получено в лечебното заведение на 29 ноември. „Пускам писма и тръгвам по всички институции. Писах във Фейсбук и до премиера”, казва още пред националното радио д-р Чунов.

Болницата е наследник на бившия Профилакториум. Сега тя е ЕООД със 100 процента общинска собственост, пояснява БНР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините