BG | EN

Община Тервел подготвя обществена поръчка за подмяна на водопровод и асфалтиране

Илюстративна снимка: Зарко Маринов

Обществена поръчка за основен ремонт на участъци от водопроводната мрежа в селата Безмер и Орляк по одобрен от ДФ „Земеделие“ проект подготвя Община Тервел.

Общината е спечелила проект на стойност 1 570 343 лв. без ДДС, по общинската мярка на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и е получил максималният възможен за процедурата брой точки, обясниха от администрацията.

На улиците 6-та и 32-ра в с. Безмер и 2-ра, 5-та и 25-та в с. Орляк ще се полагат нови водопроводи, а пътното платно ще бъде изцяло преасфалтирано след ремонта, не само по трасето на изкопите.

В Орляк ще бъдат положени 2 102 метра водопроводни тръби, 101 сградни отклонения, 18 пожарни хидранти, 5 шахти, 15 връзки със съществуващи проводи, 11 998 кв.м. пътна настилка, посочват от Общината.

В с. Безмер ще бъде изпълнена 3 461 кв.м. пътна настилка, ще бъдат положени 755 метра водопроводни тръби, 38 сградни отклонения, 8 пожарни хидранти, 13 връзки със съществуващи проводи.

За подготовката на проекта не е ползвана консултантска помощ. Предварителните разходи са само за изготвяне на техническия проект и възлизат на 6 000 лева. Проектирането е възложено чрез обществена поръчка , спечелена от проектантска фирма от Ямбол.

Предстои работа по обществената поръчка за избор на изпълнител на строителни работи и на строителен надзор . Едва след възлагането им ще стане възможно изпълнението на строителните дейности.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 30 юни 2025 г., уточняват от Община Тервел.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините