BG | EN

Община Пловдив пуска обществена поръчка за ново осветление на зала, чието строителство се проверява от прокуратурата

Снимка: „Под тепето“

Община Пловдив е обявила открита процедура по обществена поръчка на стойност близо 800 хиляди лева за дообрудване на осветелението в многомилионната Многофункционлана спортна зала Колодрума. Обявата е публикувана в края на работната седмица, предаде регионалното издание „Под тепето“.

Строителството на Колодрума струва на общинския бюджет на Пловдив над 50 милиона лева до сега, а в края на месец юни Специализираната прокуратура пое проверката за разходваните средства по изграждане на залата. До тук се стигна след решението на Върховна касационна прокуратура от 22 май тази година преписката за начина на изразходване на средствата при строителството на спортната зала да се върне на Окръжна прокуратура – Пловдив, пояснява изданието.

В допълнение, преди няколко дни пловдивски общински съветник отправи питане за бюджета на специално създаденото за управление на залата общинско предприятие, какви са приходите от залата и разходите за поддръжка, как се използват колоездачната писта, местата за паркиране и търговските площи и какви мероприятия са предвидени на „Колодрума“ през тази година. Чака се отговор и за това кое налага да се плащат още 700 хил. лв. за нов паркинг.

В същото време на сайта на Общината и Агенцията за обществени поръчки се появява обява за 795 хил. лв. за изграждането на нова система за осветление в спортна зала, която да надгради сега съществуващата. Близо 25 хиляди лева от сумата са за избор на строителен надзор. Избраният изпълнител ще трябва да демонтира досегашното светлинно оборудване и да монтира ново за срок от една година. Целта е да се постигне поне 1200 лукса хоризонтална осветеност на спортната зала, става ясно от документацията, цитирана от пловдивското издание.

От там припомнят, че до края на годината в залата има 5 планирани събития, от които две са сбирки на религиозни организации.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините