Община Пловдив понижи разследван директор на общинско предприятие

Заседание на Общински съвет – Пловдив
Снимка: „Под тепето“, архив

Директорът на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив е бил сменен. След като беше обвинен и бе пуснат под парична гаранция по разследването за нерегламентираното изплащане на субсидии и компенсации към автобусните превозвачи досегашният шеф Пламен Вълков е преназначен на друга длъжност в предприятието.

Официално днес пред регионалното издание „Под тепето“ ресорният заместник-кмет Тодор Чонов е коментирал, че “причината за рокадата е оптимизация на работата” на общинското предприятие.

Вълков е преназначен в отдела на предприятието, занимаващ се с уличното осветление.

Новият директор е Георги Стоилов, дългогодишен служител на общината и бивш юристконсулт, се разбра на днешната сесия на Общински съвет – Пловдив.

По време на днешното си заседание общинските съветници гласуваха с близо 1 млн. лв. от бюджета на града да да се плати финансовата корекция за неработещата билетна система по транспортния проект в Пловдив.

Повече за наложената на Общината санкция – тук.

Според Чонов, средствата по санкцията ще се приобщят към делото, което Общината води срещу фирмата – изпълнител. То е за неизпълнение на следгаранционното обслужване по договора.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам