BG | EN

Община Никола Козлево се опитва да даде под аренда десетки земеделски имоти 

заседание на ОбС - Никола Козлево
Заседание на ОбС – Никола Козлево
Снимка: Валентина Минчева

Община Никола Козлево отново ще се опита да даде под аренда десетки поземлени имоти, за да събере допълнителни приходи за местния бюджет. Това реши общинският съвет на заседанието си на 30 ноември.

По предложение на кмета Исмаил Ибрям общината ще обяви публичен търг за 42 земеделски имота за срок от 10 години. Към момента обаче към тях не е проявен интерес, заявиха от администрацията.

На заседанието беше избрана комисия за изготвяне на правилник за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Правилникът трябва да бъде представен на следващата сесия.

Съветниците решиха председателят на общинския съвет Турхан Каракаш да представлява община Никола Козлево на извънредното заседание на Асоциацията по ВиК, което ще се проведе на 14 декември тази година. На него ще се разглежда инвестиционната програма на ВиК-Шумен за 2023 г.; ще се гласува препоръчаната вноска на държавата в бюджета на асоциацията за 2024 г., която е в размер на 20 000 лв.; ще се обсъди интегрираният проект за подобряване на водния сектор в Шуменска обалст.

Общинският съвет одобри и програмите за развитие на 11-те читалища в община Никола Козлево, след като изслуша председателите им.

Като извънредна точка в дневния ред беше избран представител на община Никола Козлево в Областния съвет за развитие. Съветниците решиха това да бъде техният председател Турхан Каракаш.

След сесията, кметът на общината Исмаил Ибрям проведе среща със селските кметове, с които обсъди състоянието на инфраструктурата след бедственото положение, обявено при снежните бури на 25 ноември.

От сряда, 29 ноември, обстановката е нормализирана във всички населени места от общината, учебният процес се провежда редовно, няма проблеми с транспорта на работници и служители от други общини в региона.


Този текст е създаден в рамките на проекта „Разкриване на злоупотреби в местното самоуправление в периферните и селските общини на Североизточна България“ на сдружение „Про веритас“, финансиран от German Marshall Fund.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините