Коли с 33 екстри и система за разпознаване на умората ще чистят Любимец

Снимка: Иван Атанасов, Сакарнюз

Автомобили за социалния патронаж и чистотата с подгряване на седалките, разпознаване на умората и аудио система с цветен сензорен дисплей с размер не по-малък от 8.25 инча купува хасковската община Любимец.

Така към закупения през миналата година луксозен автомобил община Любимец ще добави още две возила с екстри, за по 65 хил. лева всяко.

В обществената поръчка за избор на доставчик бяха изброени 33 екстри, които трябва да притежават новите автомобили. Според експерти, това ограничава избора до определена германска марка.

Колите са за нуждите на дейност „Домашен социален патронаж“ и за дейност „Чистота“ към община Любимец.

В спецификацията за автомобилите в обществената поръчка беше записано, че те трябва да са с 4+ задна двукрила асиметрична врата с прозрачно остъкляване, с дизелов двигател – не по-малък от 1900 куб. см, дължина – максимум 4900 мм, ширина – до 2100 мм, с разгънати огледала, разход на гориво – не по-голям от 5 л/100км, цвят – сив металик, старт-стоп система на двигателя, двузонален климатик, система за наблюдение на зоната пред автомобила, друга за разпознаване на пешеходци, трета за разпознаване на умората, аудио система с цветен сензорен дисплей с размер не по-малък от 8.25 инча, да имат автоматично включване на фаровете с отделни дневни светлини, с функция „Посрещане и изпращане“, Bluetooth, отопление на предните седалки с отделно регулиране, отопление на измиващите дюзи на чистачките отпред и др.

Общата стойността на двата автомобила е 108 333 лева без ДДС.

Крайният срок за подаване на документи беше 22 юли и се яви само един кандидат – „Автохит 2000“ ООД, представител на германски производител.

Това е втората поръчка, с която Общината си купува скъпи автомобили.

Първата бе за покупка на луксозен седан за близо 77 хил. лева. Изискванията, които тогава постави Общината за новия автомобил отново се ограничаваха до една марка и включваха екстри от типа на тризонов автоматичен климатроник, тонирани стъкла, кожен салон, вентилирани предни седалки и подгряване на всички, инфо-развлекателна мултимедия, радио, с размер не по-малък от 9 инча и др.

.

„Домашен социален патронаж“ – Любимец представи трите си нови лекотоварни автомобила. Колите са с марка „Дачия“, всяка на стойност 22 хил. и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна. Снимка: Община Любимец, архив 2015г.

При предишната поръчка на авомобили за домашния социален патронаж, през 2015 година, закупените коли бяха два пъти по-евтини и може би затова и повече на брой.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам