Община Велинград ще изгражда подпорна стена чрез директно възлагане

сградата на Община Велинград
Община Велинград Снимка: пресцентър Община Велинград

Активирало се свлачище край Велинград може да разруши новоизградения път до селата Абланица, Цветино и Магарево. Пътят е единствената връзка с другите населени места, затова спешно започва изграждането на подпорна стена, каза кметът на Велинград Костадин Коев, цитиран от Радио Пловдив.

По думите на кмета става въпрос за старо свлачище, което се е активизирало заради валежите, които паднаха през миналия месец.

Пътят е чисто нов, изграден със средства от фонд „Земеделие“, поясняват от пловдивското радио.

Според кмета на Велинград ако не се вземат необходимите спешни мерки, чрез изглаждане на подпорна стена, при следващите валежи има вероятност въпросният нов път да бъде отнесен.

Не е ясно защо наличието на свлачище не е било взето предвид при изграждането на пътя и още тогава да се обезопаси опасният район.

Общината се кани да поръча изграждането на стената чрез директно възлагане, тъй като според Костадин Коев става въпрос за извънредна ситуация и законът им позволява да си спестят конкурса. На последната сесия на Общинския съвет са били гласувани 120 000 лева, с които да се изгради подпорна стена, се разбира още от думите на Коев.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам