BG | EN

Община Бургас удължи срока за кандидатстване за финансиране по Фонд „Култура“

Община Бургас Снимка: Петя Михова

Срокът за кандидатстване по текущата първа за годината сесия на Фонд „Култура“ на Община Бургас е 31 март, съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на администрацията в морския град. 

Причината за удължаване на срока за кандидатстване за финансиране от Фонд „Култура“ е че в средата на февруари поради технически проблем достъпът до платформата за управление временно беше спрян.

Първата сесия за кандидатстване по Фонд „Култура“ на Община Бургас първоначално е трябвало да приключи на 18 февруари, в 23:59 часа, става ясно от съобщение на сайта на общината. 

Фонд „Култура“ на Община Бургас разпределя средства по шест направления, които включват нови, традиционни и утвърдени фестивали, конкурси, концертни и други събития от културния календара на Община Бургас, подпомагане развитието на проекти, финансирани по този правилник и вече представяни пред публика, произведения на бургаски писатели, поети и автори от областта на история, културология и краезнание, заснемане на кинопродукции, филми и телевизионни сериали на територията на Общината, както и осигуряване на средства за транспортни разходи на артисти, творчески формации и произведения на изкуството.

Кандидатстващите проекти се приемат само онлайн, чрез специално разработена електронна система – http://www.culturefundburgas.bg/culture/Site. Чрез нея ще става и отчитането, поясняват от Общината.

В сайта на институцията не открихме официална информация за удължаването на срока.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините