BG | EN

Общината осигурява 168 хил. лв. за преодоляване на щетите от наводнението

Община Бургас ще подпомогне със 168 хил. лв.пострадалите райони от наводнението през миналата седмица. Това съобщи пресцентъра на местната администрация.

По предложение на кмета на Бургас Димитър Николов Общинският съвет гласува да бъдат отпуснати 100 хил. лв. в подкрепа на пострадалите селища от наводнението, причинено от проливните дъждове.

Предложението на кмета Димитър Николов беше внесено като извънредна докладна записка и получи подкрепата на всички общински съветници в залата.

Останалите 68 хил. лв. от общата сума се осигуряват от наличните средства в общинския фонд за преодоляване на последици от бедствия и аварии за тази година.

Средствата ще бъдат използвани за спешни възстановителни дейности в най-засегнатите райони Равнец, Братово и „Горно Езерово“.

Финансовата помощ ще се използва целево за осигуряването на строителни материали и възстановяването на засегнатите домове.

Още в първия ден след природното бедствие експерти от Община Бургас извършват непрестанно огледи на наводнените райони и описват нанесените щети. Утре Община Бургас ще внесе предложение до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за отпускането на допълнителна финансова помощ за преодоляването на щетите от бедствието.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините