BG | EN

Общината няма да позволи закриване на отделения в онкоболницата в Благоевград

Радослав Тасков, председател на ОбС – Благоевград
Снимка: blagoevgrad-news.com

Председателят на Общински съвет – Благоевград,  Радослав Тасков, съобщи днес, че няма да се позволи закриването на отделения в благоевградската онкоболница „Свети Мина“.

Тасков отговори на журналистически въпрос за положението на болница „Свети Мина“ и миналогодишните искания на управителя ѝ за закриване на отделения.

Председателят на Общински съвет – Благоевград потвърди изключителната важност на болницата, като посочи:  „Предвид това, че за съжаление, се увеличава броят на онкоболните пациенти, не може да си позволим да мислим в друга насока, освен за развитие на болницата. Тази болница не обслужва само община Благоевград, а на практика всички области на Югозапада, въпреки че финансирането ляга изцяло върху нас. С кмета сме съгласни, че няма да позволим, заради липса на средства, в лечебното заведение да се закриват отделения или да не се оказва адекватна медицинска помощ.“

Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД град Благоевград е лечебно заведение с областни функции за населението на област Благоевград. Болницата е с традиции в диагностиката, ранното откриване, комплексното лечение и диспансерното наблюдение на пациенти с онкологични злокачествени и доброкачествени заболявания.

Повод за срещата на председателя на Общински съвет – Благоевград с журналисти бе предстоящотото заседание на общински съвет на 23 февруари 2018 и въпросите, които ще се разглеждат на него.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините