BG | EN

Общината в Русе глобява фирмите, които не възстановяват улици и тротоари след ремонтни дейности

Снимка: Община Русе

Община Русе започна да глобява фирмите, които разкопават улични и тротоарни настилки без предварително разрешение и без да са възстановили предишното състояние на настилките при предходни обекти.

Санкции вече са били наложени на „БТК” – ЕАД се разбира от съобщение на Общината. Причината за издаването на актове за констатирани нарушения е, че дружеството е предприело действия, свързани с разкопаване на улични и тротоарни настилки, както и засипването на изградени подземни мрежи или съоръжения, без да е уведомило писмено Община Русе. Изкопните дейности, за които не е издадена временна организация на движението (ВОБД), се намират на 6 ключови кръстовища на територията на града, поясняват от общинската администрация.

През миналия месец са били санкционирани и подизпълнители на обекти на телекомуникационната компания отново заради нерегламентирани строително-ремонтни дейности.

Нарушения са констатирани и при проверки на работните обекти на фирмите изпълнители по т.нар. воден цикъл, осъществяващи ремонтни дейности на две русенски кръстовищата.

Преди близо месец кметът на Община Русе обяви, че повече няма да разписва заповеди за временна организация на движението, докато не бъде възстановено предишното състояние на уличната и тротоарната настилка. Тогава той насочи критиката си към четирите дружества, които възлагат на фирми изпълнители строително-монтажни дейности – ВиК, „Топлофикация“, „Овергаз“ и „Енерго-Про“, и поиска да въвеждат нужната организация, маркировка и почистване при ремонтните дейности.

От съобщението не се разбира защо това се прави едва сега след като проблемът с невъзстановените настилки по улици и тротоари в Русе не е отскоро.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините