Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг от Общината ще се проведе в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов беше избран през м. юни 2021 г. на предсрочни местни избори
Снимка: Фейсбук/Община Благоевград

Обществено обсъждане за поемането на нов дългосрочен дълг ще се проведе днес – присъствено и онлайн в Благоевград.

Общинската администрация ще се опита да убеди жителите на града, че дългът в размер на близо 30 милиона лева е необходим за превръщането на Благоевград в атрактивна туристическа дестинация.

С парите ще се финансира проектът „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“. Той предвижда саниране, възстановяване и разширяване на съществуваща зелена паркова зона по поречието на река Бистрица, изграждане на площадки за общо достъпни видове спорт на открито, изграждане на зони за отдих, основен ремонт и реконструкция на аквапарка, изграждане на нов закрит плувен басейн и СПА център.

Общината в Благоевград се похвали, че на ключовите проекти, които предстои да бъдат реализирани в града е била посветена статия в европейската платформа „TheMayors.eu“. За снимката си платформата цитира Фейсбук страницата на Общината

Община Благоевград кани всички заинтересовани да се включат в общественото обсъждане за поемане на дългосрочен дълг, присъствено в зала „22 септември” или онлайн чрез платформата Zoom в 16.00 часа на 6 януари. Общественото обсъждане може да се проследи и в реално време на официалната фейсбук страница на община Благоевград.

В отчета на Бюджет 2020 през миналото лято, обобщен в официалната страница на администрацията, беше посочено, че „Общината приключва бюджетната година с 1,6 млн. лева по-малко собствени приходи от предходната 2019 година, което затруднява погасяването на натрупаните просрочени задължения и погашенията по съществуващия общински дълг.“

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам