BG | EN

Обществена поръчка за 1,3 млн. лв. обяви Община Шабла

Дуранкулашко езеро
Снимка: За истината

Община Шабла обяви обществена поръчка за строително-монтажни работи на обект Археологически парк „Дуранкулак – Хаманджия“ на Големия остров в Дуранкулашкото езеро на стойност 1,3 млн. лв..

Предмет на поръчката е консервация и експониране на пещерния храм на богинята Кибела на острова, възстановяване на аварирал участък от укрепително съоръжение и консервация на археологически структури под защитен насип, се разбира от обявлението.

Дейностите са в рамките на проекта „Възстановяване на уникалното общо културно наследство и насърчаване на съвместния туристически продукт „Хаманджия – първа цивилизация на стара Европа“.

Проектът е съвместен с румънската община Черна вода и общата му стойност е 1 494 037,82 евро.

Срокът за подаване на оферти е до 9 ноември т.г.

Проектът е одобрен през 2018 година. Той предвижда: разработване на археологическия комплекс в село Дуранкулак като съвременна туристическа дестинация и популяризиране на културата Хаманджия. Основните дейности, които са заложени по проекта: разширяване на паркинга, изграждане на билетен център, укрепване на пешеходна алея; разширение на посетителския център; укрепване на средновековната стена; изграждане на ново покритие на храма на Кибела; разширяване на пешеходната алея на острова; изграждане на 3 погледни площадки – места за почивка и наблюдение на птици и околността; широк набор от маркетингови дейности.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините