BG | EN

Област Враца е с най-много спечелени проекти за инфраструктура по ПРСР

снимка: пресцентър на Община Враца

Област Враца е първа сред 5-те области от Северозападен район за планиране с най-много спечели проекти по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/, свързани ремонт на пътна инфраструктура и улици.

Информацията е изнесена по време на кръгла маса във Враца, организирана от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). В работата на форума са участвали заместник-министър д-р Лозана Василева, кметът на община Враца Калин Каменов, заместник – областния управител Мирослав Комитски, кметове и представители на общини от области в Северозападен район за планиране и представители на Държавен Фонд „Земеделие“.

По думите на заместник-министър Лозана Василева, 33 общини от Северозападния район за планиране са подали и имат общо 57 одобрени проекти по програмата. От област Враца са кандидатствали 8 общини, а одобрените проекти са 17. Следват област Видин със 7 общини и одобрени 8 проекта; област Монтана – 7 общини с 11 одобрени проекта; област Плевен – 8 общини и 14 одобрени проекта и област Ловеч – 3 общини и 7 спечелени проекта.

По време на форума са обсъдени проблемите, с които се сблъскват общините при изпълнението на проектите, както начините и условията за възлагане на обществените поръчки, избягването на финансови корекции и др.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините