Областният съвет на БСП във Видин се разцепи в мнението си за оставка на Корнелия Нинова

заседание на областен съвет на БСП Видин
Снимка: Фейсбук/БСП-Видин

Социалистите във Видин искат спешно провеждане на нов конгрес за резултатите от вота за партията. Това съобщиха членове на Областния съвет на партията след заседанието си на 8-ми април. Малко по-късно техни съпартийци разпространиха декларация „от мнозинството на Областен съвет на БСП – Видин“ в подкрепа на Нинова.

Според първоначалната информация на заседанието си вчера областната структура е взела решение за спешно провеждане на 50-ти конгрес на партията, за да се анализират резултатите от изборите и състоянието на БСП. Целта е партията да излезе от тежката криза, в която се намира в момента.
 
Областният съвет на БСП във Видин смята също така за необходимо оттеглянето на председателя на партията Корнелия Нинова и избор на ново ръководство, съобщиха социалистите. Информацията беше публикувана и във Фейсбук страницата БСП – Видин.

В последвалата декларация, обаче, подписана от 14 от 30-те членове на Областния съвет на БСП-Видин, се казва, че „неколцина членове на Областния съвет на БСП през цялото време от стартирането на кампанията работят срещу позицията на Националният съвет на партията в това число Програмата, Платформата й, както и срещу самия председател другарката Нинова.“

Според разпространената декларация, на проведения на 8 април Областен съвет при приемане на решение за оставката на Корнелия Нинова от 30 членове на съвета са присъствали 19, като 9 от тях са гласували против и въздържал се.
„Мнозинството от общините, участващи в Областния съвет на БСП Видин категорично заявяваме подкрепата си за председателя на БСП другарката Корнелия Нинова и заставаме срещу целенасочените опити за уронване престижа и доверието в Българската социалистическа партия.“ посочват в заключение подкрепящите Нинова видински социалисти.

По-рано днес отворено писмо с искане за оставката на Корнелия Нинова публикуваха социалистите в Пловдив.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам