BG | EN

Областният управител на Хасково е депозирал оставка заради разследване за корупция

Минко Ангело
Снимка: Областна администрация Хасково

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал оставката си. 

Това съобщи от парламентарната трибуна служебният премиер Гълъб Донев в отговор на въпрос на народния представител от БСП Смиляна Нитова за сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми. 

Донев каза още, че в момента тече разследване  от ДАНС, Прокуратурата и МВР, което ще установи дали сигналът за корупция е основателен.

Сигналът е подаден от Българска легия Антимафия до президенството. В него се твърди, че Ангелов получава по 100 000 лева месечно, за да покровителства канал за внос през границата.

Пред местното издание „Хасково инфо“ Минко Ангелов потвърди, че е в отпуск и е депозирал оставката си, защото по неговите думи това изисква новият морал. В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е зам.-областният управител Мартин Узунов.

„Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме сериозни финансови интереси на Капитан Андреево – лабораторията, златния гьол, пункта за почивка“, казва Ангелов.

Той очаква разследването да приключи до края на седмицата с доклад. Минко Ангелов е заявил още, че е 100% сигурен в невинността си и допълва, че 33 години се е занимавал с честен бизнес и не е разчитал на държавни средства.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините