Областният управител на Пловдив освободи 5 служебни паркоместа за гражданите

Йордан Иванов – Областен управител на област Пловдив
Снимка: Областна администрация

Областният управител Йордан Иванов прекратява служебния абонамент на Областната администрация за 5 паркоместа, които са ползвани от служители на институцията и са били предоставени безвъзмездно от община Пловдив.

„От една страна, ул. „Младежка“ (ред.бел. улицата, на която се намират паркоместата) не попада в обхвата на „синя зона“ и на нея може да се паркира свободно. От друга страна, няма място за подобни битови привилегии за служители на институции, които се издържат финансово от данъкоплатците“, мотивира се Иванов, цитиран от областния пресцентър.

По думите му, обществените пространства трябва да са за обществени нужни, а не за нуждите на администрацията. Освен това Областната администрация има собствен паркинг, а ул. „Младежка“ – и заради близкия пазар, а и не само, е особено натоварена за паркиране.

Областният управител е провел разговор със зам.-кмета на община Пловдив по транспорта Тодор Чонов да бъде премахнат знакът за служебен абонамент с 5 места пред сградата на Областната администрация.

Йордан Иванов беше назначен за областен управител с решение на Министерски съвет миналата сряда и всапъ в длъжност на 7 януари. Иванов е от квотатат областни управители на „Да, България“ и преди да стане обалстен управител беше общински съветник, известен като един от най-сериозните критици на местната власт.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам