Областна администрация – Бургас оспорва решението за провеждане на контрареферендум в Обзор

избирателна кутия с бюлетини
Снимка: принтскрийн от видео

Областната администрация в Бургас оспорва като незаконосъобразно решението на Общински съвет- Несебър за провеждането на контрареферендум. Повод за него стана факта, че след референдума от 28 февруари за отделяне на Обзор в самостоятелна община, 4 села поискаха да останат в границите на община Несебър. Мотивирайки се с това искане, несебърските общински съветници гласуваха за провеждане на нов рефердум.

Решението се оспорва пред Административния съд в Бургас от областната администрация, каза новият областен управител Мария Нейкова, цитирана от Радио Бургас.

„Очакваме съдът да се съобрази с този нов факт и да се произнесе по аргументите на областния управител за незаконосъобразност на решението“, посочва пред радиото Нейкова.

За референдума в Обзор тук.

Искането на четирите села тук.


В мотивите за обжалването на решението на Общинския съвет в Несебър е посочено, че към момента няма издаден указ на президента Румен Радев за създаването на нова община с център Обзор и затова жителите на четирите села – Баня, Емона, Козница и Паницово нямат причина да оспорват референдума, на който беше одобрено обособяването ѝ.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам