BG | EN

Нов случай на домашно насилие в Бургас (допълнена)

Бременна жена от Бургас е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си.

Информацията, потвърдена от Центъра за превенция на насилието в Бургас идва след вчерашното събщение на полицията за мъж, пребил жена си и тъста си в Бургас пред погледа на своята дъщеря.

Новият случай, за който се съобщава в Бургас, всъщност е от миналия петък.

Жената е потърсила закрила в Центъра за превенция на насилието. От там отчитат ескалация на случаите на насилие над бременни жени, като само за последния месец в Бургас те са три.

Пред БНР Бургас Жени Петрова от Центъра за превенция на насилието коментира, че пострадалата жена е била бременна в четвъртия месец. Вследствие на физическо насилие, което е сериозно упражнено спрямо нея от нейния партньор принудително прави аборт по медицински причини тъй като той я е удрял в корема и съответно плодът не е успял да се роди здрав. По случая са подадени документи за защита. Младата жена е настанена при свои близки. В съда в Бургас е заведено дело по Закона за домашното насилие. Чака се решение за ограничителни мерки спрямо партньора й.

Друга жена от Бургас, потърсила помощ в Центъра през последния месец, е била обект на насилие от страна на съпруга си и преди години е била настанена в Кризисния център заедно с двете си дъщери.

Сега тя, както и дъщерите й отново са били обект на насилие. Насилието отново е от страна на съпруга на жената и баща на двете момичета, едното от които е бременно.

В Кризисния център в Бургас е настанена и друга бременна жена, отново заради упражнено насилие от партньора й.  

От Центъра отбелязват ескалация на тези случаи.

След даването на гласност и протестите по повод насилието над 18-годишното момиче в Стара Загора сигналите са се увеличили. Само за последните седмица при тях са подадени 10 сигнала за насилие над жени.  

По-късно днес от прокуратурата съобщиха, че мъжете, уличени в двата случая на домашно насилие в Бургас вече са с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Районният съд в Бургас постанови мярка „задържане по под стража“ на бургазлия, нанесъл побой над бременната си приятелка и отправил закани за убийство, съобщиха от пресцентъра на съда. Взетата мярка е по искане, внесено от Районната прокуратура в града. Престъплението е квалифицирано по чл.144, ал.3 от Наказателния кодекс.

От Районния съд съобщиха още, че с наложена мярка „задържане под стража“ от днес е и друг бургазлия, обвинен за побой над съпругата си и 78-годишния ѝ баща.  

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините