BG | EN

Нов конкурс е обявен за избор на омбудсман в Шумен

Снимка: „Радиан“

Община Шумен и Общинският съвет обявиха нов конкурс за избор на обществен посредник.

До повторната процедура за омбудсман се стигна, след като през април местният парламент не избра обществен посредник, въпреки че за поста беше номиниран адвокат Стоян Стоянов, който беше класиран на първо място на проведения за целта конкурс.

За кандидатурата на Стоянов тогава гласуваха 21 общински съветници, но за избора бяха необходими две трети от състава на местния парламент, т.е. 28 гласа.

Според обявения нов конкурс кандидатите за поста трябва да подадат документи за участие до 31 август в деловодството на Община Шумен.

Кандидатите трябва да представят молба, автобиография, копие от диплома за висше образование, медицинско свидетелство за работа, удостоверение за психично здраве, свидетелство за съдимост и мотивационно писмо, което подлежи на оценяване.

Документите трябва да се представят в запечатан плик с надпис „За участие в конкурса за избор на обществен посредник на територията на община Шумен“, името на кандидата, адрес и телефон за обратна връзка в деловодството на Община Шумен.

Мандатът на настоящия обществен посредник Иван Капралов изтече още през миналото лято и тогава Общинският съвет излъчи комисия за избор на нов омбудсман. Работата на комисията, обаче, беше спряна още в началото с мотива, че трябва да се приеме нов правилник за дейността на обществения посредник на територията на община Шумен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините