BG | EN

Ново свлачище затвори главния път за Мадан край Тикале

ново свлачище край Смолян
Снимки: otzvuk.bg

Ново свлачище затвори и двете платна на главния път за Мадан до разклона за село Тикале, съобщи регионалното издание „Отзвук“. Скалната маса се е изсипала преди няколко часа на завоя преди базата на фирма „ИСА 2000“ до старото срутище, паднало през март. Над 10 метра от пътя е бил затрупан с камъни. На място пристигнала и директорът на Областно пътно управление – Смолян Костадинка Миланова. „Спираме аварийните действия по укрепване на срутището. Утре ще пристигнат геолози, които да дадат своето експертно мнение“, е казала пред „Отзвук“ Миланова.

свлачище Тикале

Според коментарите на шофьори, новото срутище може да е провокирано и от движението на тежкотоварни автомобили на „ИСА 2000“, въпреки забраната за движение в участъка.

Новото срутище е паднало точно до надпис на асфалта „ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ГЕРБ“

Днес за 18,00 ч. на проблемния участък е бил насрочен протест, организиран в социалните мрежи. Жителите на откъснатите села около Търън, шофьори и пътуващи настояват за бързо отваряне на главния път, пояснява „Отзвук“. На 19 юли бе първият протест на жители от селата около смолянското село Търън, които затвориха за около час главния път Смолян – Мадан. Тогава хората поискаха до 1 август пътят да бъде отворен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините