Нови противоепидемични мерки влизат в сила от днес в София

Илюстративна снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Нови противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция влизат в сила от днес в София със заповед на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ).

Според заповедта, посещението на заведения, кина, спортни зали и семинари може да е на пълен капацитет, само ако всички в залата или помещението имат сертификати за ваксинация.

На територията на София се спират извънкласните занимания за ученици. Обучението в училищата в София ще е на ротационен принцип, според заболеваемостта, като решението ще се взема от директорите на училища.

Посещенията в моловете ще стават само с пълнолетен придружител или родител.

Правилата в заведенията за хранене остават непроменени – дистанция 1,5 метра, до 6 души на маса и работно време между 7:00 и 23:00 часа. Нощните заведения може да работят при 100% ваксиниран, преболедувал или тестващ се персонал, като същото важи и за клиентите.

До 30% заетост ще работят кината, театрите, фитнесите, семинарите, музеите и галериите. Ако посетителите и персоналът имат зелени сертификати, ще се работи на пълен капацитет. Включително груповите тренировки в спортните зали.

Семейните тържества ще са с до 25 гости на открито и 15 на закрито.

Спортните състезания на открито и закрито ще са без публика.

Забраняват се организираните туристически пътувания и посещения на обекти и свижданията в болниците.

За пазарите остава изискването за еднопосочно движение.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам