BG | EN

Нови парламентарни избори, след като БСП върна неизпълнен мандата за правителство

Представители на ПГ на „БСП за България“, начело с Корнелия Нинова върнаха неизпълнен мандата за съставяне на правителство
Снимка: скрийншот от видео

Българската социалистическа партия върна днес на президента Румен Радев неизпълнен третия – последен мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

Пред президента лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че са направили всичко възможно, което се очаква от тях, търсили са диалог и съгласие по четири приоритета, които да обединят политическите сили, но не са успели да убедят колегите си в нуждата от редовен кабинет.

Според нея това, че не можа да се състави кабинет с третия мандат не е провал на БСП:

„Не можа да се състави и с първия, и с втория, така че това е общ неуспех на 48-ото НС. Не мисля, че има партия, която можеше да реализира този мандат, особено след скандала с Nexo“, посочи Нинова.

Тя потвърди, че предстои на конгрес на БСП да се обсъди въпроса дали и по какъв начин може да има сътрудничество и коалиране с ГЕРБ за бъдещо правителство.

За 14:00 часа днес президентът е поканил Централната избирателна комисия, за да проучи готовността им за провеждане на поредните предсрочни пърламентарни избори и на база разговора с тяха ще вземе решение за разпускане на 48-то Народно събрание и избор на дата за изборите.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините