Част от Хасково отново е без вода, а където има е негодна за пиене

Жители на Хасково показаха снощи в социалните мрежи как изглежда водата, която от ВиК обявиха, че вече е пусната по водопровода след отстраняване на аварията.
Снимка: Фейсбук

Две нови аварии са възникнали тази сутрин в Хасково, съобщават от местното ВиК дружество. След отстраняването на повредата в помпена станция „Ябълково“ по-рано тази седмица, все още няма водоподаване на всички места в Хасково и съседните села, а там, където има, водата е негодна за пиене и готвене заради завишени количества на уран. Снощи жители на Хасково публикуваха в социалните мрежи и снимки, от които е видно как изглежда водата, която тече от чешмите в града.

При днешните аварии са били повредени хранителен и довеждащ водопровод, което ще остави два жилищни комплекса без вода след 9 часа, предаде БНР. ВиК дружеството е започнало организация за отстраняването на двата теча.

По-късно от водоснабдителното дружество съобщиха и за проблем с помпена станция „Юг“. Нарушено е водоподаването към високите части на няколко квартала. Водоподаването се очаква да бъде възстановено до края на деня.

В момента на възлови места са поставени водоноски с чиста вода, предават местни медии.

Детски градини, социални и здравни заведения се снабдяват с минерална вода, посочиха от Общината, като допълниха, че във всички социални домове и услуги на територията на града има създадена организация за използването на водата само за хигиенни цели и е осигурена бутилирана вода за потребителите.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам