BG | EN

Новият път през Влахово се оказа тесен за камиони

Снимка: otzvuk.bg (Илия Челебиев)

Новият път за Мадан през Влахово се оказа тесен за камиони.

Смолянчанин засне и публикува в социалните мрежи почти непосилно разминаване между Камаз и трупчийка, което предизвика множество коментари, пише регионалното издание „Отзвук“.

„Едва се разминават леките коли, а те допуснаха преминаването и на тежкотоварни автомобили!“ пише Здравка Чакърова. Хората недоволстват от разрешението по новия път да се движат камиони. Според тях трудно две леки коли могат да се разминат, а какво остава за тежкотоварните. Общото мнение е обаче, че трябва колкото се може по-бързо да се пусне за движение главният път за Мадан. „Вместо да засилят, за да си отворят пътя, те наливат пари в кози пътеки, българска му работа“, посочва Адем Бучев. Според други наклонът и ширината на участъка са прекрасни в зимни условия за спускане със шейни.

Обходното трасе е с дължина 3 040 метра. Започва от Влахово, минава през цялото село, като разклонението за Тикале е в района на гробищата в горната част. От там започва изграденият нов път от фирма „ИСА 2000“. Той бе отворен за движение на 13 април, като разрешението е през него да преминават автомобили до 12 тона, припомня изданието.

Главният път II-86 за Мадан бе затворен от активизирало се свлачище на 7 март. Тонове земна пръст и огромни камъни се изсипаха и на двете платна, като повличаха със себе си и дървета. Алтернативните маршрути за движение бяха през Смилян към Рудозем и през Фатово, с които пътуването се удължаваше с близо 30 км.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините