BG | EN

Новият кмет на Плевен поиска пълна финансова проверка на Общината за последните 8 години

Кметът на община Плевен д-р Валентин Христов (всредата)
Снимка: Община Плевен

Пълна финансова проверка на община Плевен за последните осем години е поискал в писмо до Агенцията за държавна финансова инспекция(АДФИ) новият кмет на Плевен д-р Валентин Христов.

Копие от писмото е изпратено и до Сметната палата.

Това се разбра по време на първото за новия кмет оперативно заседание с ръководния състав на местната управа, в присъствието и на представители на медиите в Плевен.

„Вече започнахме ревизията на Общината, която обещах, и едновременно формирам работните групи по ресори и задачи. С екипа ми започваме да работим по задачите, които очертахме по време на кампанията, защото хората очакват от нас да си свършим работата както трябва. Плевенчани трябва бързо да усетят новия стил на управление и да видят реално развитие към по-добро“, заяви по повод изпратеното искане д-р Христов.

„Трябва да знам в какво състояние е общината и откъде започвам. Не е реваншизъм!“, уточни кметът на Плевен.

В писмото си до АДФИ и Сметната палата, той посочва, че искането е за проверка на цялостното финансово състояние на община Плевен с фокус върху законосъобразността по спазване на нормативните актове, които уреждат бюджетната, финансово-стопанската и отчетната дейност, включително по реда на Закона за обществените поръчки и Правилника за прилагането му, разходването на средствата, отпуснати за реализирането на проекти по международни договори или програми на Европейския съюз.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините