BG | EN

Нова мярка за неотклонeние иска прокуратурата в Кърджали спрямо Лютви Местан

Румяна Арнаудова
Снимка: Петя Михова

Председателят на ДОСТ Лютви Местан е призован да се яви днес в Окръжната прокуратура в Кърджали, за да му бъде повдигната нова мярка за неотклонение. Това съобщи в Бургас говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова. Вчера Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията на лидера на ДОСТ, която му беше наложена заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Мотивът на съда беше, че няма данни за имущественото му състояние.

Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение, въпреки че е привлечен като обвиняем в престъпление по непредпазливост, коментира днес Румяна Арнаудова в Бургас.

„Затова и Окръжната прокуратура в Кърджали спешно събра доказателства за имотното състояние на обвиняемия и вече разполагаме с пълен обем от тази информация. Днес за 14.00 ч. Лютви Местан е призован отново в Окръжна прокуратура – Кърджали, където ще му се предяви постановлението, с което се определя новата мярка за неотклонение.“

Румяна Арнаудова посочи аргументите по случая с повдигнатите обвинения по служба спрямо членовете на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов и Светослав Глосов заради катастрофата в Своге.

„Агенция пътна инфраструктура е била писмено уведомявана, общо 7 пъти, затова, че в този участък от пътя има изключителна концентрация на пътнотранспортни произшествия. Тези лица не са предприели каквито и да е адекватни и необходими действия.“

Относно случая с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев за злоупотреби с евросредства, Арнаудова посочи, че Окръжната прокуратура в Благоевград започва досъдебно производство за извършено престъпление.

„Втора линия за престъплението е данъчно престъпление“

Арнаудова допълни, че по случая са иззети документи, включително в оригинал, от Държавния фонд „Земеделие“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините