Нова акция на прокуратурата в Басейнова дирекция – Пловдив

Днес униформени са извели още няколко служители, а за арестуваната по-рано тази седмица шефка на дирекцията държавното обвинение поиска да бъде отстранена временно от длъжност.

Обстановката пред сградата на „Басейнова дирекция“ – Пловдив тази сутрин.
Снимка: „Под тепето“

Специализираната прокуратура отново влезе в Басейнова дирекция – Пловдив. Местни медии показаха извеждането на служители от дирекцията за разпит. Сред тях е и бившият директор на РИОСВ – Пловдив Ивайло Йотков, предаде БНР.  Операцията, насочена срещу корупцията е започнала рано тази сутрин. Участват екипи на МВР под ръководството на специализираната прокуратура, както и служители на Комисията за противодействие на корупцията. 

Това е втората подобна операция в Басейнова дирекция – Пловдив в рамките на тази седмица. При първата беше арестувана директорката на дирекцията Цветелина Кънева, кято е в ареста с обвинение за безстопанственост.

Показната акция предизвика напрежение в управляващата коалиция. Министърът на екологията Емил Димитров – Ревизоро (от квотата на „Обединени патриоти“) осъди показния арест и заеви, че тежковъоръжени служители противодействат с автомати и маски на химикалката на Кънева. Вчера екоминистъра заяви, че нарушенията в сектора се дължат на усложнената и тежка процедура за регистрации на сондажите на ВиК и добави, че ако законът се спази, половината страна ще остане без вода.

При днешната акция униформените не носят маски и автомати.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам