BG | EN

Несебърският общински съветник, обвинен по делото срещу групата на Митьо Очите остава в ареста

Снимка: пресцентър прокуратура

Състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСпНС) е потвърдил днес взетата на обвиняемия общински съветник от Несебър Пейко Янков мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по воденото срещу него досъдебно производство, добило медийна известност като делото срещу групата на Димитър Желязков – Очите.

По информация на държавното обвинение, Апелативната специализирана прокуратура в днешното заседание е оспорила жалбата и поискала съдът да я отхвърли като неоснователна и да потвърди определението на първата инстанция като правилно и законосъобразно, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Мярката беше постановена първоначално от състав на Специализирания наказателен съд с определение от 15.08.2018 г., по искане на Специализираната прокуратура. Впоследствие определението бе обжалвано пред АСпНС.

Съдът  днес е отхвърлил жалбата, като е приел, че е налице обосновано предположение по всички повдигнати обвинения, включително и за участие на обвиняемия Янков в организираната престъпна група, за разлика от опредлението на Специализирания наказателен съд, който бе приел, че обоснованото предположение е налице само досежно обвинението за изнудване.

Както Специализирания наказателен съд, така и Апелативния специализиран наказателен съд са приели, че е налице реална опасност Янков да извърши друго престъпление ако бъде освободен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините