BG | EN

Нерегламентирано сметище се появи в парк „Странджа“

Снимка: Евгени Берчев

Нерегламентирано сметище се появи за пореден път в местността „Свети Илия“ край село Стоилово, което се намира в границите на Природен парк „Странджа“. В момента в района има планини от строителни отпадъци.

Евгени Берчев, който е жител на странджанското село обясни, че от години не може да се намери решение на този проблем. „Найлони, тоалетни чинии, пълни чували и празни туби. Събаряте една къща и каквото има в нея, всичко е разпиляно тук. Обемите са големи. От няколко години сигнализирам за случая Общината, водил съм разговори и с кмета за съществуващия проблем, но не виждам движение по въпроса“, обясни той. Берчев допълни, че Община Малко Търново има регламентирано сметище, депо за отпадъци, но според него системата боксува и отпадъците не се изхвърлят там.

Берчев допълни, че подобни нераглемантирани сметища се срещат и на други места в Странджа. Според него трябва да има повече информационни кампании и на мястото да се постави поне една табела, която да показва, че не е сметище.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев обясни, че нарушителят вече е установен и ще бъде санкциониран. „Това е човек, който си е купил стара къща в селото и е започнал ремонтни дейности. Той обаче не се е обърнал нито към Общината, нито към кметския наместник на Стоилово, а е решил, че това е най-лесният вариант“, обясни кметът. Той допълни, че до дни районът ще бъде изчистен и отново запръстен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините