BG | EN

Непълнолетен, обвинен в умишлено убийство, влиза в ареста, заради висока степен на обществена опасност

Снимка: пресцентър – прокуратура

Шуменският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо непълнолетен младеж, обвинен в умишлено убийство на 45-годишна жена от с. Лятно. Непълнолетният И.И. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство по член 115, във връзка с член 63, ал. 2, т. 1 от НК, съобщи прокуратурата.

Най-тежката мярка за процесуална принуда бе наложена по изключение на 17-годишния обвиняем, като съдът мотивира определението си с високата степен на обществена опасност и с факта, че срещу И.И. се води разследване и по друго досъдебно производство за причиняване на телесна повреда.

На 8 юни срещу 9 юни 2018 г. 17-годишният обвиняем заедно с жертвата, 45-годишната Е.Р. и други свидетели по делото се събрали в дома на мъж от село Лятно. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил пострадалата. Жената отишла до селския магазин, после се върнала отново в къщата. Появата й била забелязана от обвиняемия. Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.

Е.Р. била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой. След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините