Неправителствена организация обяви акция „Да изчистим парк „Росенец“

Съорганизатор на инициаторите от Сдружение „Активни граждани“ е Община Бургас

Снимка: Фейсбук страница на събитието

Инициатива „Да изчистим парк „Росенец“ обяви сдружение „Активен Живот“. Акцията се провежда със съдействието на Община Бургас на 24 април (събота), се посочва в поканата към гражданите на Бургас.

В нея могат да се включат всички желаещи, като началото е обявено за 09.30 часа (пред хотел „Utopia Forest“).

„Парк „Росенец“ е място за целогодишен семеен туризъм. Съвсем скоро предстои в непосредствена близост до него да бъде открито и етнографското селище „Ченгене Скеле“, което ще превърне парк „Росенец“ в още по-привлекателно място за разходки, излети, спорт и туризъм“, пише в поканата.

Организаторите обясняват, че причината за инициативата е, че част от посетителите на парка са оставили неразградими отпадъци като чаши, торбички и др., което налага провеждането на мащабната акция за почистване на парка, в която може да се включи всеки доброволец.

Паркът ще бъде разделен на зони, като всяка зона ще има отговорници и място за събиране на отпадъците, а организаторите са осигурили чували и ръкавици.

Пълна информация за събитието може да намерите в създадената за провеждането му страница в социалната мрежа Фейсбук.

В представянето си Сдружение „Активен Живот“ посочва, че е насочено към активния, екологично съобразен и здравословен начин на живот на съвременния човек. „Организатори сме на различни спортни и социално значими инициативи, в сферата на образованието, екологията и културата“, заявяват от формацията.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам