Нено Димов е обвинен и за концесията на ски зона „Банско“

Представители на прокуратурата обискираха кабинета на министър Нено Димов, след което го и задържаха. Снимка: prb.bg, архив

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов, който в момента е в ареста заради водната криза в Перник, е обвинен от прокуратурата и за концесията на ски зона „Банско“.

От специализираната прокуратура съобщиха, че срещу Димов е започнало разследване за умишлена безстопанственост.

Предметът на разследване по новообразуваното досъдебно производство са извършени действия по служба от бившия министър на околната среда и водите, свързани с концесията на ски зона „Банско“, чийто концесионер е търговското дружество „ЮЛЕН“ АД.

Разследването е възложено на следователи от Следствения отдел при Специализирана прокуратура и по него се извършват активни действия по разследването, посочват от държавното обвинение.

При задържането на Димов наблюдаващият прокурор Ангел Кънев обяви, че разследващите са намерили документи, свързани с концесията на ски зоната. Кънев заяви, че прокуратурата ще провери дали ексминистърът на околната среда не е бездействал умишлено в ущърб на държавния интерес, за да набави облага за концесионера, припомня БНР.

В края на 2018 година тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска от премиера Бойко Борисов правителството да предприеме действия за изменение и допълнение на концесионния договор за ски зона „Банско“. Изпълнението на указанията беше възложено на министър Нено Димов, който трябваше да започне преговори с концесионера „Юлен“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам