BG | EN

Неизвестни се опитаха да запалят дома на бургаски фоторепортер

Борислав Пенков
Снимка: скрийншот от БиТиВи

Рано тази сутрин пред апартамента на фоторепортера на бургаския вестник „Черноморски фар“ Борислав Пенков е била запалена гума, станала причина за пожар с тежки последици, но за щастие без жертви. Палежът е станал около 3.30 ч. след полунощ. „Това не беше сплашване, това беше опит за убийство“, каза по-късно Пенков пред bTV.

Пламъците от врата са обхванали ел. таблото на блока и електромерите в него, които са били повредени от огъня, е обяснил Борислав Пенков за „Радио Бургас“. По думите му, той, заедно със съседи от входа са започнали да гасят пожара. На място са пристигнали пожарникари и линейки. Много от живущите са се изнесли временно, тъй като електричеството е било прекъснато. Целият  вход втори е останал без ток след като от пламъците гръмнала ел.инсталацията.

Това е трето посегателство срещу жилището на Борислав Пенков. Миналата година, заради снимка на запалено заведение в Морската градина на Бургас, той бе бит от Петър Биберов – Кюфтето, припомня БНР. По думите на фоторепортера, делото е завършило със споразумени, като Биберов се признал за виновен. Два пъти прозорците на фоторепортера това лято са били чупени, като за тези случаи и в моемнта тече проверка, разказва още Борислав Пенков.

От бургаската полиция съобщиха по-рано днес, че по счучая е задържан 37 годишен жител на Бургас, чиято съпричастност с извършения палеж е в процес на изясняване, става ясно още от съобщението на бургаската дирекция на полицията. По случая е образувано досъдебно производство. По информация на „За истината“ става дума отново за Петър Биберков.

Пак според съобщението на полицията в следствие на пожара в блока е згоряло ел. табло с 15 електромера, както и ел. инсталацията на целия входа. Обгоряла е асансьорна врата на етажа. На мястото на инцидента служители от V Районно управление – Бургас са извършили щателен оглед, като са иззели част от изгоряла автомобилна гума. Установени са били и свидетели на пожара, част от които вече са разпитани.

В късния следобед служители на енергоразпределителното дружество, което обслужва района, все още се опитвали да отстранят повредите  след пожара в блока, но все още не могат да посочат конкретен срок, в който аварията ще бъде отстранена, допълва по темата БНР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините