Журналистът Слави Ангелов е бил пребит пред дома си

Слави Ангелов
Снимка: Фейсбук профил

Главният редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов е бил нападнат и пребит от няколко души в София снощи.

Разследващият журналист е бил нападнат на столичния булевард „Дондуков“, близо до дома си, предадоха столичните медии. По първоначална информация нападателите са били двама души с маски, а в това време трети е записвал с телефон.

Слави Ангелов е бил откаран Университетска болница „Царица Йоана“. Има наранявания по главата и крайниците, но е без опасност за живота, съобщи Би Ти Ви.

Пред в.“24 часа“ журналистът е разказал, че побоят най-вероятно не е с цел грабеж, защото нападателите не са откраднали лаптопа, който е носил.

Ръководството на „Медийна група България“, която издава вестник „168 часа“ излезе с официална позиция за инцидента, в която изразява своето възмущение от бруталното нападение. „Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикациии на Слави Ангелов във вестниците „168 часа“ и „24 часа“ и социалните мрежи. Слави Ангелов е разследващ журналист с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични, като не се бои да бъде остър.“, се посочва още в позицията на медийната група.

Журналистите от „168 часа“ заявяват, че преглеждат всички последни публикации на Слави и ще съдействат на разследващите органи.

Полицията издирва извършителите. Взети са записи от камерите в района.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам