BG | EN

Неизвестни откраднаха линейка в Пловдив (обновена)

Снимка: pixaby.com

Линейката била сравнително нова и е открадната с цялата животоспасяваща апаратура.

Неизвестни извършители са откраднали линейка от централен пловдивски булевард. Автомобилът е бил паркиран пред Център за неотложна помощ на бул. „Христо Ботев“ 2 в града под тепетата.

Линейката е сравнително нова и е открадната с цялата животоспасяваща апаратура, допълва БТВ.

По информация на БНР, специализираният автомобил е собственост на Центъра за спешна помощ „Евромед“. Линейката е открадната около 21,40, съобщил за Радио Пловдив директорът на медицинския център д-р Георги Георгиев. По думите му на записите от видеокамерите ясно се виждало как младеж и девойка спират с луксозен автомобил пред линейката, правят снимки няколко минути и тръгват. След 10 минути момчето се връща само, за секунди отваря линейката, пали я и тръгва с нея.

Д-р Георгиев установил кражбата след 22,30 часа и веднага уведомил полицията и застрахователя на колата. Откраднатият автомобил е с надпис AМBULANCE VIP, цветовете му са жълто, червено и бяло и според медицинската класификация се води реномобил за спешни случаи, допълва БНР.

По думите на д-р Георгиев пред радиото, от застрахователната компания чрез проследяване на GPS сигнала на линейката са я открили, паркирана пред болница в София.

Сигналът за кражбата е подаден във Второ районно полицейско управление.

Според информацията, дадена от полицията, за времето от 11 ч. до 22.30 ч. вчера е била противозаконно отнета линейка, паркирана на бул. „Христо Ботев“ 2.  По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняването на сигнала продължава, предстои преписката да бъде внесена в Районната прокуратура.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините