BG | EN

Незаконни сметища никнат като гъби в землището на Община Куклен

Снимка: podtepeto.com

Кости на животни, строителни отпадъци, обгорели гуми и тоалетна хартия са само част от „находките“ в рецидивиралите незаконни сметища близо до пътя Пловдив – Асеновград, на територията на Община Куклен.

Граждани са алармирали редакцията на регионалното издание „Под тепето“, което през миналата пролет публикува журналистическо разследване по темата.

Въпреки подсещането на контролиращите  институции и сигналите до компетентните органи, незаконните сметища рецидивират, пишат пловдивските журналисти. В резултат на тяхното разследване през миналата година участъкът бива почистен еднократно, а РИОСВ налага глоби. Близо година по-късно незаконните сметища са повече. Не е ясно дали и колко от наложените преди време санкции са платени.

Снимка: podtepeto.com

Освен строителни отпадъци в нивите и по общинските пътища продължават да се въргалят битова смет и животински кости. Последното показва безхаберието на институциите, тъй като близките кланици в района не са десетки, за да не може да бъде открит нарушителя на закона.

Има пълна липса на последващ контрол, а екопрестъпниците продължават да се чувстват безнаказани. Очевадно е и тоталното бездействие на общинската администрация на Куклен, пише „Под тепето“ и припомня, че кметът на община Куклен Мария Белчева е била кандидат за поста от Зелената партия.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините