BG | EN

На среща в Община Марица се търси решение за конфликта във Войводиново


Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов посети пловдивското село след възпламеняване на етническото напрежение там заради пребития от роми 33-годишен военен Валентин Димов. Снимка: „Под тепето“, архив

В сградата на Община Марица в Пловдив в момента тече среща между представители на инициативния комитет на жители на село Войводиново, които са против там да живеят роми, представители на ромската общност от селото, на областната управа и местната власт, предадоха регионалните медии.

Срещата е свикана от кмета Димитър Иванов и целта й е намиране на решение за настаняването на ромите от Войводиново.

Още преди началото й, обаче, представители на комитета са заявили пред журналисти, че има връзка между избухналия преди няколко дни голям пожар в цех за преработка на месо във Войводиново, протестите и опита да се върнат ромите в техните незаконни къщи.

Местните жители настояват за справедливо решение, което да е в полза на всички. Те дойдоха с трибагреник на срещата и са категорични, че е крайно време държавата да се намеси за решаването на проблема, пише „Под тепето“.

Изданието припомня, че напрежението в селото отново се е увеличило, след като тази събота част от обитателите на незаконните сгради в ромската махала, които я бяха напуснали след конфликта в началото на януари, са се завърнали.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините