На протест в Бургас граждани призоваха за ефективни присъди за шофьорите, причинили смърт на пътя

Съдебна палата – Бургас
Снимка: prb.bg

Граждани са събраха на протест срещу неефективността на системата спрямо пияните и дрогираните шофьори пред Съдебната палата в Бургас днес. Датата е избрана заради навършването на 1 година от смъртта на журналиста Милен Цветков, който загина след като дрогиран водач връхлетя с висока скорост автомобила му докато чака на червен светофар.

Днес гражданите призоваха за ефективни присъди за шофьорите, причинили смърт на пътя и реално изтърпяване на наказанията в пълния им размер. Те настояха да не се вземат предвид  смекчаващи вината обстоятелства, когато има употреба на наркотици и алкохол.

Преди време протестна подписка с подобно искане организираха граждани в Пловдив.

 По-бързо да се водят делата,  поиска Славка Костадинова, майка на Георги, убит  от водач, който е шофирал  със 182 км/ч  при разрешени 90. Две години след смъртта на сина й,  пред втора инстанция тя се бори  виновният  да получи максималните шест години наказание, казва жената пред Радио Бургас.

Според общественика Станимир Христов, усещането за морал  и сигурност е подкопано.

От Организация за закрила на българските граждани призовават разследващите  органи да си вършат по-добре работата, качествено и количествено, и след това вече прокуратура и съд да отсъждат обективно. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам