BG | EN

На Митница Лом са задържани 2 млн. заготовки за цигарени кутии

Снимка: Агенция „Митници“

Служители на Митница Лом са предотвратили трафика на над 2 млн. броя опаковки за цигари от началото на тази година до момента. Последният случай е от преди няколко дни в района на Дунав мост 2, когато в микробус, пътуващ към Белгия са открити 230 кг. заготовки за цигарени кутии, съобщиха от агенцията в информация до медиите.

Заготовките били с логото MAYFAIR, а микробусът – с шуменска регистрация, превозващ личен багаж и 21 бр кашони, чието съдържание било описано като „хартия за ксерокс“. Въпросната „хартия“ трябвало да бъде доставена в Белгия. Проверката установила, че кашоните всъщност съдържат напечатани картонени листи за цигари MAYFAIR. Заради възникнали основателни съмнения , че се превозват в нарушение на закона, опаковките са задържани в склад на Митница Лом. Предстои да бъдат уведомени правопритежателите на търговската марка.

Това е третият значим случай на задържано голямо количество заготовки за цигарени опаковки в района на Дунав мост 2 от началото на годината до сега, поясняват от Агенция Митници. В началото на годината митническите служители са задържали камион с 24 палета и общо тегло близо 8 тона, пълен с опаковки за цигари на марката ,,Winston“ Blue. В началото на месец септември, инспектори от Митница Лом са задържали друг камион, натоварен с 16 палета с отпечатани заготовки и общо тегло над 5 тона.
Броят на задържаните опаковки при тези случаи надхвърля 2 000 000, поясняват от митническата агенция.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините