Началникът на Трето РПУ в Пловдив получи ново обвинение

Кадър от днешното съдебно заседание
Снимка: „Под тепето“

Началникът на Трето полицейско управление в Пловдив Самуил Хаджиев получи ново обвинение. То е за осуетяване на наказателно преследване на причинил на тежък пътен инцидент на Околовръстното в Пловдив. 

Според прокуратурата това е станало на 10 май т.г., когато Хаджиев е разпоредил на служител от сектор „Криминална полиция“ в районното управление да му предаде флаш памет, както и всички видеозаписи от камери в района на Околовръстното шосе, където в нощта на Великден стана инцидента с трима загинали, причинен от Иво Даскалов. Така, според обвинението, служителят на реда се опитал да помогне на причинителя на катастрофата, като укрие видеозапизи от времето на ПТП-то.

Хаджиев е укрил записите, за да не бъдат използвани в образуваното по случая досъдебно производство, отбелязват от Окръжна прокуратура. 

Самуил Хаджиев, колегата му Атанас Качаков и двама души от криминалния контингент – Даниел Димитров и Симеон Иванов са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по други обвинения. Днес в Апелативния съд те обжалват задържането си. Началникът на Трето районно управление се появи в съда, независимо, че се води на лечение в УМБАЛ “Св. Георги”, където беше настатен поради тежка бъбречна криза по-рано през седмицата. Адвокатът му коментира, че повдигането на обвинения на болен човек е нехуманно.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам