BG | EN

Началникът на полицията в Раковски и двамата му подчинени са изнудвали търговци на контрабандни цигари

Пресконференцията в Пловдив по повод задържането на полицейските служители и обвиненията срещу тях
Снимка: podtepeto.com

Началникът на Районното полицейско управление в Раковски Георги Илиев и двама негови подчинени са задържани, защото изнудвали контрабандист на цигари да им даде подкуп от 20 хил. лева в замяна на унищожаването на събраните данни от разследване за него.  Техен посредник бил служител на пловдивската общинска полиция, обвинен миналата година за грабеж на 75 мастербокса цигари без бандерол. Информацията е изнесена днес на специален брифинг в пловдивската окръжна прокуратура.

Посредникът е имал снимка на бус, пълен с нелегалните цигари на контрабандиста. Той я е изпратил в управлението в Раковски, откъдето повикали мъжа за справка и така се стигнало до изнудването за парите, става ясно от информацията на прокуратурата.

По случая са били задържани още Валентин Гоцев – младши разузнавач в сектор „Криминална полиция“, и Желязко Колев – младши полицейски инспектор. Двамата признали и че са получили по 1000 евро от поискания подкуп от началника си Георги Илиев. Разследването показало, че снимките, с които търговецът на нелегални цигари бил изнудван, били унищожени.

Колев и Гоцев са освободени с мярка „парична гаранция“ от по 1500 лева, а началникът на Районното управление в Раковски е в ареста за 72 часа и предстои да му се опрадели мярка за неотклонение.

По данни на прокуратурата, обвинението и към тримата е за получаване на подкуп и изнудване. Срещу тях е в ход и дисциплинарно производство.

В ареста от средата на миналата година е посредникът, от който тръгва разплитането на този случай. Освен за грабеж, той е и с обвинение и за подкуп.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините