BG | EN

Началникът на КАТ в Благоевград е задържан по подозрение за длъжностни престъпления

арест КАТ Благоевград
Снимка: скрийншот blagoevgrad-news.com

Началникът на КАТ в Благоевград е задържан по подозрение за извършени длъжностни престъпления, престъпление по служба и корупция. Иззети са многобройни веществени доказателства като пари – няколко хиляди лева, незаконно притежаван боен пистолет и боеприпаси към него, мобилни телефони и компютри, това съобщи директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

До момента са претърсени са 6 автомобила, 13 служебни помещения и офиси на КАТ – Благоевград и лични домове, и са разпитани 15 свидетели е станало ясно преди минути на брифинг в Окръжна прокуратура – Благоевград.

По-рано днес началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов е бил изведен с белезници от работното си място. В отговор на журналистически въпроси, задедени по време на задържането Стоицов заявява, че е невинен.

В рамките на днешната акция е бил задържан още собственикът на пункт за регистрации и застраховки в Благоевград Бойко Шарков, две служителки на КАТ и бившия полицай Никола Доганджийски, съобщи регионалното издание „Благовград нюз“. Във въпросния пункт работила и съпругата на арестувания началник на КАТ.

Според изданието, полицията търси документи и улики за участници в организирана престъпна група по схемата „Бързи номера“.

В днешната акция са участвали представители на Специализираната прокуратура, ДАНС, Икономическа полиция и дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините