BG | EN

Началникът на КАТ-Благоевград е с обвинения за подкуп, незаконно държан пистолет и престъпление по служба

Снимка: пресцентър – прокуратура

Прокуратурата е повдигнала три обвинения срещу началника на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, който беше задържан вчера. Стоицов и собственикът на пункт за регистрация на коли в града Бойко Шарков, който беше задържан при същата полицейска операция, ще останат  в ареста за 72 часа.

По информация на благоевградското издание „Благоевград нюз“ на Данаил Стоицов е повдигнато е обвинение по чл. 339, ал. 1 от НК за това, че без изискуемото надлежно разрешително е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси. Второто повдигнато обвинение на Стоицов е за престъпление по слуижба чл 282 от НК за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си е разпоредил осигуряване на полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение на наложена за това забрана и без да има издадено разрешение от Областно пътно управление – Благоевград. Целта е била да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Третото престъпление, за което Стоицов е привлечен като обвиняем, е за подкуп, за това, че в качеството си на длъжбностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал и е приел от различни лица пари в размер на 5 300 лв и вещи.

Вторият обвиняем, арестуван при вчерашната акция – Бойко Шарков е с повдигнато обвинение за подкуп, тъй като е участвал като помагач, като улеснил умишлено Стоицов да приеме подкупи от различни лица.

Двамата са задържани за 72 часа, най-вероятната мярка, която прокуратурата ще поиска, е постоянна мярка „задържане под стража“, пише още „Благоевград нюз“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините